Jullov

Jag fick en stereo i julklapp och det känns som att det har fått precis den effekten som jag ville att det skulle få. Nämligen att jag tillbringar mer tid i resten av lägenheten. Det är trevligt att kunna lyssna på musik i vardagsrummet, det enda som behöver ordnas är att flytta lite på hyllplanen så att jag kan öppna cd-luckan utan att vinkla på stereon. Idag är även dagen då jag börjat fixa med saker igen, efter ett välbehövligt jullov. Plockat, fixat och diskat.

Joanna Trollope boken var en medryckande bok och trots att oddsen för det var väldigt små så hoppades jag in i det sista på att handlingen skulle vara lite alternativ. Relationer måste sägas vara bokens tema och det fanns många tillfällen att beskriva något alternativt och där fanns en relation som var oväntad och intressant.

När jag skulle åka till Strömstad och knappt hade någon tid alls så tog jag ändå en sväng in på Pocket Shop och köpte Twilight av Stephanie Meyer. Som omväxling så bestämde jag mig, det fanns ingen tid att vela på, för att läsa den på engelska och det var bra. Ungdomsromaner är nog bra för mig att läsa på engelska, jag förstår vad som står och behöver inte känna mig frustrerad över att jag missar nyanserna, vilket jag blir annars om jag försöker läsa på engelska. Samtidigt får jag säkert en lite bättre läsförståelse. Så vad tyckte jag då om den, jag har ett par sidor kvar och jag får väl säga att den var sådär. Lätt att läsa vidare i, jag blev nyfiken, men jag kan inte säga att jag blev lika frälst som många andra tycks ha blivit. Men det finns ändå en möjlighet att jag läser vidare i serien om inte annat så som avslappningsläsning och för att öva engelska.

Jag tycker ju om när relationer är i fokus, men tyvärr så följer de ju nästan uteslutande normer som jag är allt annat än intresserad av att reprodusera. Eftersom det är så svårt att hitta böcker (inom de generer som jag föredrar) som ifrågasätter relationella normer så har jag tänkt att jag får läsa det just som berättelser om andras liv. Det är intressant.

Annonser

, , , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: