Bara bröst!

Det är nu ok att bada utan överdel även för kvinnor på badhusen i Malmö, jag är inte helt säker på om det ändå var ok för badhusen att bestämma egna regler. I vilket fall så är det en viktig första seger och det har startat en debatt kring frågan. Och det är hemskt att läsa vad folk skriver.

Här är några påståenden:

Kvinnor kommer jämföra sina bröst med andra

Och det kan inte kvinnor isf göra i omklädningsrummet, utan det finns en magisk gräns när man går in i simhallen då man plötsligt börjar jämfra tuttutseende?

De kommer locka dit ”fula gubbar” och därför så kommer det bli svårt för kvinnor och barn att gå och bada pga detta

Kom igen! Det är väl för i helvete inte kvinnor uppdrag att vara tillräckligt anständiga för att inte locka män att bli idioter?

och detta står i en kommentar till en meteroartikel:

För det andra har vi inte bara i år fått läsa om hur många sexuella övergrepp av bara fasen på simhall, hur blir de nu med lökarna på frigång.

Nästa fråga man ställer sig, det är ju kultur i vissa länder o våldta kvinnor som inte har slöja eller helt kroppstäckande, hur skall nu bara bröst få alla redan oroväckande trender att bli mindre.

Människan rättfärdigar mer eller mindre att män våldtar kvinnor om de inte täcker över sin kropp. Det är den ena tolkningen, den andra är att alla dessa kommentarer och reaktioner som är förtäckta hot är ett sätt att hålla kvinnor på mattan – våga inte ta plats för då riskerar ni att våldtas.

Snacka om att den här kampen är viktig att föra!

Annonser
  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: