Mondo beyondo: kort skiss

Mondo beyondo-visionen (snabb skiss om en utopisk framtid):

Jag är författare och skriver intressanta böcker av flera olika slag, jag arbetar någon dag i veckan på ett bibliotek som är nyskapande och där det  händer spännande saker. Det rådande ekonomiska system innefattar bland annat medborgarlön och poängen är inte ökad konsumtion utan att få mat för dagen, ha någonstans att bo och ha det fint omkring sig och människor är öppna inför varandra och respekterar samtidigt varandras integritet – det är så självklart att respektera andras integritet att ingen har hårda kanter.

Inga murar behövs och människorna lär känna varandra och gör saker tillsammans, skapar och har gemensamma projekt. Grunden är att alla trivs och utvecklas och mår bra och ibland blir det missförstånd eller skavande olikheter och då blir vi ledsna och det är ok. omvärlden mår också bra, växterna, djuren, städerna och det ser olika ut på olika platser och vi kan vistas där vi trivs. Reklamskyltar finns det inga, men konst och kommunikation, det går att finna likasinnade för gemenskap och eller projekt.

Det finns ljuskällor som är varma utan att vara glödlampor, eller så glöder glödlampor utan att en massa energi behövs. Jag sover bra på nätterna och är ibland engagerad på dagarna, skapar och fixar och ordnar projekt med vänner. Festivaler, konst och ord.

Det finns tid för ensamhet – att bara vara och sitta i ett fönster och titta på världen som rör sig, det finns inga bilar, men möjligen häftiga fordon, som inte skadar miljön, för längre färder – mellan platser, inom platserna i tex en stad där finns det bara kollektivtrafik. Det går att leva i olika tempon bredvid varandra. Olikheter får rum, det är spännande och intressant om än lite komplicerat ibland.

, , ,

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: