mig

Jag som skriver på den här sidan heter Elin och jag tycker om böcker, det har jag alltid gjort. I perioder läser jag mängder av böcker och så plötsligt orkar jag inte läsa någonting alls på ett tag. Det går i vågor. Från tio års ålder har jag velat skriva skönlitteratur, men jag har aldrig kommit på vad jag vill skriva om. 17 sidor sammanhängande text är det längsta jag har kommit och tyvärr så har jag inte kvar den texten, den sitter fast i en kvaddad hårddisk. Medan jag tänker på vad jag vill skriva om så skriver jag massor av funderatexter. Ord har jag i mig, men skönlitteratur är svårt, jag vill att personerna som beskrivs ska vara hela personer. Komplexa. Det måste förekomma konflikter, för så är det. Men vilka konflikter. Och så finns det ett gäng med normer som jag inte vill reproducera.

Så kom det sig att jag fick upp ögonen för bibliotekarieyrket. De kurser jag redan hade läst på universitetet, för att jag tyckte att de var intressanta, kunde bli till en utbildning. Jag har bilden av att bibliotekarier inte bränner ut sig, jag tänkte att bibliotekariearbete borde gå att kombinera med att skriva böcker, jag trivs på bibliotek och enligt arbetsförmedlingens hemsida så skulle det bli lätt att få jobb när alla 40-talister gick i pension. Jag kom efter att ha läst litteraturvetenskap i ett år in på bibliotekshögskolan i Borås och är nu, sånär som på en uppsats, färdigutbildad bibliotekarie. Och arbetsförmedlingens hemsida säger nu att arbetsutsikterna är urusla.

Men jag har i alla fall en fot inne i den där världen nu, eller är det mer än en fot? Frågan är hur många fötter man behöver ha inne i en värld om där ändå inte finns några jobb? ;)

Annonser
 1. #1 av Full bokhylla på 11 september, 2008 - 5:49

  Vad fin din blogg har blivit!!

 2. #2 av elin på 11 september, 2008 - 6:46

  Tackar :)

 3. #3 av Efi på 14 september, 2008 - 10:15

  Såg på Bokhora att du vill starta bokcirkel i Göteborg. Det vill jag med! Vet även en annan tjej som är på. Det vore najs att träffas och snacka böcker i höstmörkret. Hör av dig om du är sugen!

 4. #4 av Noémi på 20 september, 2008 - 6:39

  Å, jag har också skrivkramp! Just det här med att inte veta vad man skall skriva om, och att vilja ha komplexa personer. Jag har själv länge skrivit historiska noveller, men velat skriva något modernare också, och det är där skrivkrampen kommer in. Vad skall man skriva om egentligen??
  Vad synd det där med bibliotekarieyrket. Att starta en bokhandel verkar nog rätt bra, man driver i alla fall ett eget företag. Men det måste ändå vara svårt att hitta ett jobb man verkligen tycker om. Jag har tyvärr inga bra förslag, studerar fortfarande…

 5. #5 av elin på 21 september, 2008 - 8:45

  Jag har nu börjat få ett hum om vad jag vill skriva, men det är svårt. Det handlar om böcker som jag själv skulle vilja läsa. Men att göra personer komplexa och handlingen trovärdig. Det är svårt. Har i alla fall planer på att verkligen försöka. Det är ju först då jag kan se om jag kan eller inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: